Tiptopreel kurkun alaslaskurulla

Tiptopreel; uusi rulla, kurkun viljelyyn alaslaskumenetelmällä. Rulla mahdollistaa tasaisen kurkkukasvuston. Voit helposti ja nopeasti tasoittaa kasvuston jokaiselle taimelle erikseen.

Tasainen latvusto helposti

Alaslaskumenetelmä on pohjoismaissa yleisin menetelmä kurkun ympärivuotisessa viljelyssä. Tässä menetelmässä ylätankona käytetään 25×25 mm neliöprofiili teräsputkea, johon on tähän asti asetettu kiinteät lankarullat. Tätä putkea pyörittämällä, voidaan laskea koko rivi, tai jopa kaikki rivit kerrallaan, joka on erittäin nopea menetelmä.

Tässä on kuitenkin se huono puoli, että kun jotkut kasvit kasvavat hitaammin, ja jotkut nopeammin, ja kasvihuoneen päässä voi olla erilainen kasvu kuin huoneen keskellä. Tästä seuraa että latvusto muuttuu epätasaiseksi, joka pienentää satoa koska kaikki kasvit eivät saa samaa valomäärää. Lisäksi epätasainen kasvusto hidastaa hoitotöitä.

Latvusto voidaan tasoittaa samalle korkeudelle taimi taimelta

Tästä syystä on kehitetty uusi rulla ”tiptopreel” joka poistaa tämän epäkohdan. Tätä rullaa käyttäen voidaan latvusto tasoittaa samalle korkeudelle taimi taimelta, esimerkiksi kerran kahdessa viikossa. Tämä on hyvin helppoa ja nopeaa, toisella kädellä painetaan lukitus jousesta, ja toisella pyöritetään rullasta ylös tai alas.

Tiptopreel koostuu kahdesta osasta, rullasta joka valmistetaan uv suojatusta APS muovista, sekä lukitusjousesta. Rullat on helppo koota asennusvaiheessa.

Rullassa on 75 metriä muovilankaa valmiiksi kelattuna, se riittää noin kahdeksalle kurkkukasvustolle. Rullat kestää hyvin useita muovilangan uudelleen kelauksia. Rullat on pakattuina 200 kpl laatikoihin.

Tiptopreelin ominaisuuksia:

  • mahdollistaa tasaisen kurkkukasvuston
  • nopea tasoitus jokaiselle taimelle erikseen
  • kestää hyvin useita uudelleen kelauksia
  • valmistettu UV-suojatusta ABS muovista

Käyttäjiä Suomessa, Latviassa ja Ruotsissa: Seinäjoen Puutarha, Kannuksen Kauppapuutarha, Thor Sigg AB Närpiö, Kulmalan Puutarha Perniö, Getliņi EKO (Latvia)

Ota yhteyttä niin kerromme lisää.

Ota yhteyttä